Cuisiner avec de la soupe en sachet (en anglais)

Publié le par Dame Lapin

A la boite il y a eu un concours de cuisine avec comme premier prix un diner pour deux personnes dans un tres bon restaurant. Je me suis dis, super!! Sauf quand j'ai su qu'il fallait utiliser de la soupe (lyophilisée ou liquide dans un carton) comme base de la recette . Les seuls trucs préparés que j'utilise ce sont les cubes de bouillon, je ne mange pas de soupe en sachet (trop de trucs bizarres a l'intérieur)
Apres m'etre prise la tete, j'ai decidé de relever le challenge et surprise ce n'etait pas si mauvais que ca!! J'ai donc cuisiné:
- Quiche d'hiver (avec de la soupe aux poireaux et pommes de terre + dés de jambon + champignons)
-
Poulet sauce moutarde et estragon (une adaptation de ce que je fais habituellement)

Les recettes sont ci-dessous mais en anglais (pas le courage de retaper)

Winter Quiche

-          1 pack of Knorr Leeks and Potato Soup

-          2 shallots or 1 onion

-          3 slices of ham

-          12.5 cl of crème fraiche or sour cream

-          3 eggs

-          200g of button mushrooms

-          Half a glass of milk

-          1 teaspoon of butter

-          Grated cheddar

-          1 shortcrust roll pastry – thawed if frozen - or if not in a hurry, make your own!

 

Cut in small pieces the shallots. Slice the mushroom and cut the ham in small squares.

Preheat the oven at 200C.

Melt the butter in a skillet over medium-high heat. Add in the shallots and let them brown for 2 minutes. Add in the mushrooms, let them cook a further 5 minutes, stirring occasionally then add in the ham. Then let it cook for a further 2 minutes.

When the mushrooms are cooking, with a wire whisk, beat the eggs with a pack of Knorr Leeks and Potato soup, crème fraiche, milk and pepper. Prepare the pastry case and put it in a round tin.

When the mushrooms/ham/shallots preparation is cooked, add them in the egg, soup and cream mix. Mix well. Pour the preparation over the pastry case, sprinkle with a bit of grated cheddar and bake for 30 minutes.

Serve with a bit of salad.

 


When the quiche is cooking, prepare the main:


Chicken with mushroom and tarragon sauce 

-          1 pack of Knorr Chicken & Mushroom soup

-          4 chicken fillets

-          250g of fresh mushrooms

-          1tbsp of tarragon (dried)

-          1 tea spoon of (Dijon) Mustard

-          1 tea spoon of (Dijon) wholegrain mustard

-          2 shallots or 1 onion

-          500ml boiling water

-          1 tbsp of olive oil

-          Pepper

 

Chop the chicken in bite-size pieces. Slice the mushrooms and the shallots.

Heat one tbsp of olive oil in a skillet over medium-high heat, add in the shallots. Stir for one minute. Add in the meat, the mushrooms and some pepper. Let the meat cook thoroughly. Once the chicken is cooked, pour a pack of Knorr Chicken and Mushroom soup, stir well and add in 500ml of boiling water while stirring. Let it cook on low/medium heat for a further 5 minutes. Before serving, add in 1 tbsp of tarragon as well as 2 tea spoons of mustard, stir well. To make it even more creamy you can add in a tbsp of crème fraiche. To be enjoyed with rice or pasta.


 


Objectivement c'etait pas si mauvais que ca, je donnerais 7/10 sur la quiche comparée a une quiche cuisinée de maniere plus traditionnelle et 9/10 pour le poulet. Lapin ne savait meme pas que j'avais cuisiné le poulet avec de la soupe en poudre!

Je ne sais pas si je vais gagner (honnetement je ne pense pas mais j'aurais appris des trucs c'est deja ca). Je ne pense pas que je recuisinerais avec de la soupe, je prefere les bons et vrais legumes.


Et sinon oui je tricote encore, c'est juste que je suis lente . Mon prochain article sur le tricot est prevu pour le 13 octobre.

Publié dans Food is Good - Quiches

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